Baukje Boersma-Wymenga schenkt geldbedrag

Fysiotherapeute Baukje Boersma-Wymenga uit Hengelo heeft een geldbedrag aan Stichting Manege het Roessingh geschonken. De 63-jarige fysiotherapeute neemt in februari volgend jaar officieel afscheid van de praktijk in Hengelo en keert terug naar haar roots, Friesland. Baukje wil graag geld aan de manege schenken omdat ze graag ziet dat het cultureel erfgoed van Judy en Benno behouden blijft. Daarnaast heeft ze al jaren een goed contact met de twee. Zowel beroepsmatig als buiten de paarden om.

Benno, Baukje en Judy

Judy wil op den duur een nieuw therapeutisch paard aanschaffen. Dit nieuwe, nog aan te schaffen paard, krijgt de naam Amie mee. Deze naam is opgedragen aan Baukje en afkomstig van een dressuurpaard waar zij destijds flinke prijzen mee won. Judy is heel erg blij met dit gebaar van Baukje.

Fysiotherapeute Baukje Boersma-Wymenga is geen onbekende op de manege. Judy en Benno kennen haar zowel beroepsmatig als privé al meer dan dertig jaar. Baukje is in de jaren negentig tot aan het jaar 2000 verbonden geweest aan de manege via het begeleidingsteam voor de intake van ruiters met een beperking.
In hun vrije tijd kennen de vrouwen elkaar via de Twentsche Jachtvereeniging door Judy en Baukje: ‘de Twentse’ genoemd. Dinsdag kwam Baukje naar de manege om de envelop met geld te overhandigen.

Baukje kreeg van Judy de thrillers ‘Het Ros van Twente’ en ‘Het Talent uit Twente’ cadeau.

Baukje en Judy op de foto met Minie

Lees hieronder het artikel met Baukje Boersma van 5 maart 2013 in de Tubantia.

 


Terug naar Actueeloverzicht