Introductieavond ouders geslaagd!

Introductieavond ouders geslaagd!

Dinsdagavond 27 juni hebben wij onze eerste introductieavond georganiseerd voor ouders van ruiters die bij onze manege rijden. We hebben ze laten kennismaken met de ruitersport  zodat zij een keer zelf hebben kunnen ervaren hoe het is om een paard te poetsen, opzadelen en te berijden.

Voor deze avond hadden zich 10 ouders opgeven. Ze zijn in 3 groepen verdeeld.

De 1e groep ging onder leiding van Nicol de paarden poetsen. Nicol vertelde wat daarbij zoal komt kijken , welke borstels je waarvoor gebruikten en hoe je een paard benaderd! De ouders kwamen tijdens het poetsen er al snel achter dat, als je aan de zijlijn meekijkt naar je kind of om het nu zelf te doen, 2 hele verschillende belevingen zijn.

De 2e groep ging onder leiding van Sandra het paard opzadelen daarbij werd eerst het een en ander verteld over het harnachement.  De ouders hebben zelf ervaren hoe het is om op te zadelen. De ouders stonden er niet bij stil dat je bij het opzadel netjes en rustig te werk moet gaan en dat zo paard ook nog beweegt en niet altijd vanzelf zijn mond opendoet als men het bit erin wilt doen.

De 3e groep ging rijden onder leiding van Debra en Bea. Sommige ouders hadden wel eens op een pony gezeten maar daar is het ook bij gebleven. Nadat wij ze de juiste instructie hadden gegeven bemerkten ze dat zit en balans op het paard van invloed is op paard en ruiter.

 

Het was een leuke leerzame en gezellige avond die  zeker voor herhaling  vatbaar is. Houd onze site en FB in de gaten voor de volgende introductieavond en wie weet …….tot dan!

Het instructie team

 


Terug naar Actueeloverzicht