Project Prof. Huizingschool

Project Prof. Huizingschool

Project ‘Leer de beginselen van het paardrijden’ voor leerlingen van de Professor Huizingschool bij Manege het Roessingh.
Gedurende vier weken hebben vijftig leerlingen uit groep 7 en 8 van de Professor Huizingschool meegedaan aan het project ‘Leer de beginselen van het paardrijden’.
In groepen van ongeveer twaalf leerlingen werd er beurtelings meegedaan aan activiteiten in de stallen, waaronder het poetsen van de paarden en pony’s en activiteiten in de rijbaan op het paard. De eerste twee weken werden er zit- en balansoefeningen, gezeten op een gelpad, op het paard gedaan in stap en draf. De derde week werd gestart met het rijden met het zadel. De vierde week werd er in stap over de hoefslag gereden en in draf aan de longe. Bijna alle leerlingen hebben zich in deze korte tijd de vaardigheid lichtrijden in draf eigen gemaakt. De leerlingen hebben in korte tijd heel veel geleerd. Het aangeboden programma was zeer intensief. Er werd een beroep gedaan op discipline, doorzettingsvermogen, inzet, sociale vaardigheden, fysieke vaardigheden en het incasseringsvermogen van de leerling. Al deze aspecten, zijn aan bod gekomen en deskundig begeleid. Na afloop van de laatste week ontvingen alle leerlingen een certificaat voor hun zeer goede prestaties! Hierbij waren de ouders uitgenodigd, waarbij een groot aantal ouders de manege bezocht hebben om naar hun kinderen te komen kijken tijdens dit bijzondere project. Het project werd feestelijk afgesloten met heerlijke cake en grote twee dozen chocolaatjes. Het was een succesvol project, met het vooruitzicht op herhaling in 2017.


Terug naar Actueeloverzicht