Manege krijgt schenking van golfdames voor hindernismateriaal

1291579_10201102713942465_880444039_o

Van links naar rechts: voorzitter damesgolf PW, Maria van Duuren, ruiter Dominique Barkel en een glunderende Judy.

ENSCHEDE – Onze manege heeft dinsdag van de dames van de dinsdag middag golfclub Prinses Wilhelmina, een mooi bedrag van ruim zeshonderd euro gekregen om te besteden aan nieuw hindernismateriaal.
Onder het genot van een drankje, bakje chips, ijs en komkommer werd er even kennis gemaakt met de overburen.
Daarna was het tijd voor het ‘officiële’ gedeelte.

Samen met ruiter Dominique (9) en haar moeder kreeg Judy als hoofd van de manege, uit handen van de voorzitter van dames commissie van golfclub Prinses Wilhelmina, Maria van Duuren, het geld. Een ander lid van de golfclub, Lidy Wiegerink, had een bijpassend paardentasje gemaakt als cadeauverpakking.

Het bedrag is opgehaald tijdens de jaarlijkse ‘burenwedstrijd’ waarin de golfvrouwen een bedrag aan een goed doel in de buurt geven. Dit jaar was voor de manege gekozen. “We kiezen liever voor een dichte buur want van andere goede doelen zijn we van de besteding niet zeker.” Van Duuren is geen onbekende van de manege. Als oma van ruiter Floor ten Napel, is ze vaak komen kijken naar haar kleinkind.

Het geld is afkomstig van de inleggelden en de verkoop van onder andere uit de vijver teruggevonden golfballen. Golfmannen Henk Bosscha, Gerard Geuzendam en Henk van Haas wisten, gekleed in zwembroek, de besmeurde golfballen uit de vijvers te vissen. Ze telden wel duizenden achtergebleven golfballen. Daarna zijn de ballen schoongemaakt en weer aan de leden verkocht voor het goede doel. De manege dus!

Judy had al een bestemming bedacht. En wat bleek? Het geschonken bedrag kwam overeen met de opgevraagde offerte voor nieuw en veilig hindernismateriaal. “Dat gaan we zo snel mogelijk aanschaffen.”


Terug naar Actueeloverzicht