Jan

Geslacht:
Ruin


Ras / Stamboek:
Onbekend

Afstamming:
Onbekend

Geboortejaar:
11 - 04 - 2004

Aanwezig sinds:
01 - 06 - 2009

Stokmaat:
1.62

Aftekeningen:
Bruin platenbont

Jan

Een legaat gaf ons de gelegenheid om drie paarden voor de manege aan te schaffen inclusief zadels en hoofdstellen. Aan het legaat was een wens verbonden en dat was, dat de paarden vernoemd zouden worden naar de schenkers.

Minie is een kruising met een Tinker. Een Tinker hadden we nog niet en ieder reed er, ondanks haar jeugdige leeftijd, zo mee weg. Hoewel Minie zeker een tante is met karakter, is ze voor de manege geweldig.
Jan is een totaal ander verhaal, hoewel uit hetzelfde legaat betaald. We kozen Jan en Minie als bonte paarden bij elkaar omdat het ooglijk een mooi stel is en Jan en Minie hierbij in ere bleven.
Jan was even oud als Minie, toen hij op de manege arriveerde, maar in tegenstelling tot Minie , eigenlijk te jong voor ons werk en heeft zeker een moeilijke verwerkingstijd gehad.
De laatste tijd gaat het goed met Jan. We zien hem vaker in de les. Meer ruiters kunnen met hem overweg en dit is mede te danken aan Marian, die veel tijd in hem geïnvesteerd heeft. Het vertrouwen stijgt.


Terug naar Paardenoverzicht